TVpriser.dk - Sammenlign TV pakker og streaming tjenester
Angiv søgekriterier
TV signal:
TV kanaler:
Streaming indhold:
Skrevet d. 24/03-2020
Hvad koster det at finansiere et TV?

Hvad koster det at finansiere et TV?

De færreste mennesker kan undvære et TV i hjemmet, selvom der ganske rigtigt er andre goder i livet end at se film, sport og serier. TV’et er uundværligt af flere forskellige grunde. Først og fremmest er det garant for god underholdning – hvis man vel at bemærke har adgang til en god TV- eller streamingløsning. Denne enhed kan også bruges, når der skal spilles PlayStation, Xbox eller Wii. Grundet de mange muligheder vil TV’et være svært at undvære for både børn og voksne.

Med ovenstående på plads bør der ikke være nogen tvivl omkring, hvorvidt du fortjener det bedste TV. Det er til gengæld interessant at kigge på, hvordan du kan finansiere TV’et. I den anledning er der nemlig op til flere muligheder. Hver mulighed byder på nogle særlige fordele og ulemper, som vil blive gennemgået her.

Første opgave: Find det rigtige TV

Inden man begynder at spekulere i forskellige finansieringsløsninger, så bør man finde det rigtige TV. Dette kan i sig selv være en stor udfordring, idet der findes rigtig mange forskellige mærker, modeller, typer og prisklasser. I dag er det især vigtigt at være opmærksom på, hvilken teknologi der benyttes i de forskellige TV. Sæt dig bl.a. ind i begreber som LED, OLED og QLED. LED er den billigste udgave af de tre, hvorfor denne teknologi vil være interessant for dig, der ønsker at købe et billigt (billigere) TV. Drømmer du om et moderne TV med en rigtig lækker billedkvalitet, et elegant design og enestående lysstyrke, så vil QLED helt sikkert være noget for dig. Teknologien er udviklet af Samsung, der har gjort det umulige muligt. Du må dog ikke glemme, at OLED også er en mulighed – denne løsning byder bl.a. på et imponerende sortniveau og en enestående billedkvalitet.

Når du har fundet den ideelle teknologi, så kan du snævre dig ind på den rigtige model og det rigtige mærke. Med en masse research og fagkyndig vejledning bør du kunne finde det perfekte TV til dit hjem. I din research skal du også overveje din økonomi. Der findes nemlig TV til alt fra 3.000 til 100.000 kr.

Anden opgave: Vælg en finansieringsløsning

Du har nu fundet det rette TV og har nu helt styr på, hvor meget du skal lægge for købet. Med dette på plads kan du overveje, hvordan du nemmest og måske også billigst får betalt for varen. Der findes ikke én rigtig finansieringsmulighed, da forbrugere er forskellige og har forskellige behov. Derfor skal du overveje, hvad der helt specifikt giver mest mening for dig.

Afbetaling

Afbetaling er en af de løsninger, som rigtig mange fysiske såvel som digitale butikker tilbyder deres kunder. Her får man f.eks. lov til at dele betalingen op over 36 måneder, hvor man hver måned betaler xxx kr. Når man lægger alle afdragene sammen, så overstiger den samlede pris selvfølgelig den vejledende salgspris, men det er ikke desto mindre en god mulighed for mange forbrugere. Med et TV på afbetaling kan du i princippet få leveret TV’et i morgen, men først betale første afdrag om en måned.

Lån

Du kan også finansiere TV’et med et online lån. Her kan f.eks. forbrugslån eller kviklån nævnes som populære muligheder. Denne mulighed er dog også ofte den dyreste. Man kan risikere at skulle betale 10.000 kroner for et TV til 5.000 kroner, når alle renterne og gebyrerne er medregnet. Det er derfor sjældent den løsning, som økonomiske rådgivere vil anbefale dig at vælge. Luksusfælden – og de mange modige deltagere – illustrerer ganske glimrende, hvorfor dét at låne til bl.a. møbler og elektronik er en mindre god idé.

Egenbetaling

Egenbetaling er også en (god) mulighed for manges vedkommende. Dette er ikke så overraskende den billigste løsning, da man betaler pengene med det samme – enten med kontanter eller via betalingskort. Her er det dog et krav, at man rent faktisk har pengene. Et godt TV kan let koste mellem 5.000 og 15.000 kroner, og da ikke alle ligger inde med så mange penge til forbrug, så er egenbetaling eller kontant afregning ikke altid en mulighed.

Second hand er godt for pengepungen og miljøet

Et fabriksnyt TV koster mange penge – penge, som ikke alle har. Derfor er det værd at nævne, at der også er gode muligheder for at købe brugte fjernsyn. Du kan f.eks. suse forbi Den Blå Avis, hvor der er flere hundrede fjernsyn til salg i øjeblikket. Mange er villige til at sælge deres aflagte TV billigt for at komme af med det, så der bliver plads til et nyt. Behøves dit næste TV ikke byde på den allernyeste teknologi, så er second hand måske lige sagen for dig. Der er i hvert fald penge at spare. Du gør desuden vores alles miljø en kæmpe tjeneste.